Спирането на британските продажби на оръжие на Израел, ако страната предприеме сухопътна

...
Спирането на британските продажби на оръжие на Израел, ако страната предприеме сухопътна
Коментари Харесай

Камерън: Забраната за износ на оръжия за Израел ще укрепи Хамас

Спирането на английските продажби на оръжие на Израел, ако страната предприеме сухопътна офанзива против Рафах в линията Газа,  ще укрепи Хамас, сподели в неделя английският външен министър Дейвид Камерън.

Израел подреди на палестинците да изтеглят по-голяма част от южния град в събота в символ, че продължава проектите си за наземна офанзива, макар опасността на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да спре доставката на някои оръжия, в случай че го направи.

Камерън сподели, че не поддържа интервенция в Рафах при неналичието на проект за отбрана на стотици хиляди цивилни, укриващи се в южния граничен град.

Въпреки това, Англия е в " изцяло друга позиция " от Съединените щати във връзка с даването на оръжие на Израел, сподели той, отбелязвайки, че по-малко от 1% от оръжията на Израел , които идват от Англия, към този момент са следени от строга система за лицензиране.

" Бихме могли, в случай че решим, да отправим нещо като политическо обръщение и да кажем, че ще предприемем тази политическа стъпка ", сподели той пред Лаура Куенсберг от BBC.

" Последният път, когато бях свикан да направя това, с амо няколко дни по-късно имаше брутална офанзива от Иран против Израел , в това число 140 крилати ракети ", добави той.
 Израел ще се бие и с голи ръце, закани се Нетаняху
Израел ще се бие и с голи ръце, закани се Нетаняху

Като отговор на предизвестието на Байдън, че ще спре доставките на оръжие

Камерън сподели, че " по-добрият отговор " би бил Хамас, който управлява Газа, да одобри договорка за заложници.

" Само да обявим през днешния ден, че ще променим целия си метод към износа на оръжие, вместо да преминем през нашия деликатен развой, това ще укрепи Хамас, ще направи по-малко евентуалната договорка за заложници , не мисля, че би бил верният метод ", сподели той.

Хамас нападна Южен Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки повече от 250 души за заложници, съгласно израелски данни.

Военният отговор на Израел в Газа е умъртвил близо 35 000 палестинци, съгласно здравното министерство на Газа.
 Израелската войска продължава
Израелската войска продължава " лимитирани " интервенции в Рафах

Съединени американски щати предложили помощ с разследваща информация против отвод от атака в Рафах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР